2014. július 31., csütörtök

Olymposi kaland - A befejezés

Nem meglepő, hogy ezzel a bejegyzéssel is már régóta adós vagyok. Biztosan mindenki már halálra izgulta magát, hogy mi történt Dénessel, s hogyan ér véget a kaland. Ugye? :) A történetet ott hagytuk abba, hogy Dénes sikeresen túlélte a hajótörést, s a parton a már ismerős istenek vártak rá, akik dinnyés kocsival vitették a következő helyszínre, az Arisztotelész parkba. A feladatok megoldása után hősünket ott érte csak az igazi meglepetés, mert feltűntek az osztálytársai! Pár nappal ezelőtt látta őket utoljára születésnapi buliján, egy másik, normális, átlagos életben. Mégis mintha ezer éve lett volna! Mennyi minden történt azóta! 


Dénes csak ekkor vette észre, hogy ezek a fickók feltűnően hasonlítanak a kaland során megismert istenekre, s az arcukon ülő gyanús vigyor is erre engedett következtetni... Zoli egy hírnökpálcát tartott a kezében, Jannisznál, a görög cserediáknál pedig egy szigony volt! A kép kitisztult: az egészet ők rendezték meg! A bulin altatót kevertek a gyanútlan szülinapos italába, repülőgépre rakták, s az Olymposra cipelték... Mindent ők szerveztek meg, a hajókat, helikoptert, a kalózokat, még a szabadtéri színház rendezőjével is összebeszéltek.... mindvégig ott voltak a különböző álarcok mögött, s figyeltek. Egyedül a tengeri viharral nem számoltak, ugyanis az igazi Poszeidónt ők sem tudták megdumálni...

Az első sokk után Dénes a barátaival együtt próbálta ki a sok érdekes eszközt a parkban, amiket még Arisztotelész talált fel, bőven megelőzve korát. Utána pedig együtt hazautaztak - persze Jannisz kivételével - ezzel a kaland hivatalosan is véget ért. 


2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy! További sok szép és érdekes munkát kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm szépen, örülök, hogy figyelemmel kíséred az itteni eseményeket :) Remélem, tényleg lesznek munkák, pl. levelezőpályázat is! Neked is hasonló jókat! ;)

      Törlés