2014. február 28., péntek

Gyorsan még egy téli bejegyzés, amíg legalább naptár szerint aktuális

Ma van a tél utolsó napja, már ami az iskolában tanult "dec+jan+febr=tél" hozzáállást illeti. Úgyhogy megragadom a kiváló (és egyben legutolsó) alkalmat, hogy egy régi adósságot törlesszek. Érthetetlen és természetesen rajtam kívül álló okok miatt eddig semmit nem posztoltam a kislakás téli dizájnjáról, pedig ennek már hagyományai vannak ezen a blogon. Tavaly kb. szilveszterre készült el az adventi dekó (24-én kezdtem hozzá), cserébe rögtön lefotóztam, s feltettem ide. Idén már dec. 1-re készen állt minden, viszont a dokumentálás kissé... öhm... elhúzódott. Talán jövőre sikerül a kettőt összehozni!

Az idei "tél" színei a fehér és az ezüst voltak, legalábbis itt nálam, mert odakint a lágy őszi napsütés, tarka falevelek, s kellemesen langyos idő fémjelezték az évszakot. Csak annyit mondok, hogy egész télen nem tettem ki a táskámból a napszemüveget, s nem feltétlenül lustaságból. 

Szóval fehér és ezüst. Elsőként az ajtómon lévő százéves koszorú öltözött fehérbe, most sikerült összehozni azt a hatást, amit tavaly szerettem volna. Kellékek: 3 csomag fehér, ezüst és gyöngyház színű műanyag álüveggömb + saját készítésű, ezüst szállal átszőtt fehér pomponok, amiket az esti filmnézés alatt terápiásan lehet sorozatgyártani. A második kép színe valahogy élethűbb, van egy leheletnyi bézs felhang ebben a sok fehérben. Idén volt az ajtó belső oldalán is dekó, mert rájöttem, hogy ez a lakásnak az a felülete, amit a monitoromon kívül a leggyakrabban látok: az íróasztalnál bambulva vonzza a tekintetem az üres fehér terület :) Egyébként ez a világ legegyszerűbb ajtódísze, csak egy faág kell hozzá, egy kis cérna meg rajzszög a rögzítéshez (meg egy ajtó, aminek már nem sajnáljuk a lakkozását), s utána évszaknak megfelelően lehet rá aggatni dolgokat. Pl. a maradék karácsonyfa díszeket, amik megmaradtak a tavalyi kék dizájnból, nyakláncból kiesett madártollat, a világ leggiccsesebb csillámos almáját, ikeás üvegizét...Az ezüstben-fehérben való tobzódás leginkább az ajándékok csomagolásánál került kiélésre a részemről. (Van egyáltalán ilyen mondat??) A fotók sajnos eléggé ad hoc jelleggel készültek 24-én délelőtt, nyilván nem kellett volna (ezt sem) az utolsó pillanatra hagyni. Remélem, azért látszódik az idei "fehér karácsony" hangulat! A szikrázó napsütésben, természetesen...:)
A tavalyi koszorú hópelyhei is előkerültek

A kedvenc növényem is ünnepi díszben pompázott :)

Végezetül kicsit kakukktojásként jöjjön az adventi asztaldísz (minő aktualitás!), amit a családnak készítettem. Ők, hm... hogy úgy mondjam, nem fektetnek túl nagy hangsúlyt a lakberendezésre, dekorációra, s az efféle polgári csökevényekre... Úgyhogy úgy döntöttem, megmentem őket :) A szülői házhoz jobban illik ez a meleg barna-arany színvilág, ezért ez a darab kicsit kilóg a sorozat többi eleme közül. Viszont szintén pillanatok alatt összehozható a látványos végeredmény, s szintén fel lehet használni minden, "előző színvilágokból" megmaradt kelléket. A legnehezebb a kosár megszerzése volt, mert a tökéletes példány egy virágboltban állt a vásárlók rendelkezésére, ebbe kellett gyűjtögetni az apróbb dekorációs termékeket. De meggyőztem az eladókat, hogy eme kosár nélkül nem tudok többé teljes életet élni, s végül megsajnáltak :)

Az elmaradhatatlan werkfotóCsodaszarvas :)

Szóval valahogy így festett ez a téli szezon. Adós vagyok még a szilveszterrel is (mert idén olyan is volt!), de szerencsére a farsangi időszak még hat napig tart, hova is rohannék? :)

Viszlát tél, helló tavasz!2 megjegyzés:

 1. az asztali dekor nagyon jó!!! (persze, a többi is, de ez különösen nagyon tetszik!) :-)
  s persze várom a szilveszteri képeket!!! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen! :) Nekem a belső ajtódísz volt a kedvencem, csak rémesen csörgött, ha valaki kinyitotta... A tavaszi dekor halk lesz! Hamarosan... :)

   Törlés