2013. november 6., szerda

Olymposi kaland

Elindult a Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteményének legújabb, azaz a 12. levelezőpályázata! Mint ahogy a cím is sejteti, ezúttal a görög istenvilág lesz a téma, a kerettörténet pedig hasonlóképpen rejtélyes és izgalmas, mint tavaly :) Készült új weblap is, ahogy az illik. A "dizájn" egy íróasztal, amin rumli van, sőt! De ezt a szót talán mégsem írom ide... Van itt minden: füzet mindenféle könyvjelző eszközökkel, toll, filc, kávé, telefon, iránytű, bankkártya (ezek még fontosak lesznek ám!), szóval minden, amit csak szét lehet dobálni...  (Emlékezzünk, hogy tavaly a honlap egy régi téglafalat ábrázolt, ahol összevissza volt ragasztgatva minden fecni és cetli. Szóval a káosz állandó elemévé vált ezeknek az oldalaknak. Nem mintha bánnám! :D) 

Főoldal

A képeslapok a négy fordulót jelképezik, egyelőre képpel lefelé. Csak a címzést láthatjuk, s azt, hogy mikor indul az új kör. Amikor eljön az ideje, a képeslap "megfordul", s láthatóvá válik a képes oldala, ami egy, az adott fordulóhoz köthető fontos helyszínt ábrázol. Feladó persze nincs, a címzett pedig egy bizonyos Dénes, akinek a nevére szól az emlegetett bankkártya is. De a kerettörténetről majd később!

Visszatérve a honlaphoz, a könyvjelzők a tavalyról már ismerős funkciókhoz vezetnek, megjelenik a bemutatkozó szöveg, s a letölthető feladatlapok, különböző sajtcetliken.

Bemutatkozás


Letölthető feladatlapok

Az alsó cetlire kattintva juthatunk el az üzenőfalra, ami perpill már nem így néz ki, ahogy a lenti képen, átalakult. Most már csak facebook profillal lehet hozzászólást írni, s ehhez ugye adott a külalak.

Üzenőfal

Végül pedig jöjjön a beloldal, ahová a képeslapokra kattintva érkezünk. Itt kap nagyobb jelentőséget a képernyő tetején látható fekete notesz, a "moleskine", aminek kiemelt szerep jut majd a kerettörténetben, ugyanis ez Dénesünk egyetlen vagyontárgya a kaland elején. (A ruháján kívül persze, mert a szexualitást hagyjuk meg a hanyatló....stb.) Szóval a beloldalon kinyitva láthatjuk a moleskine-t, ebben olvashatjuk hónapról-hónapra az új fejleményeket, s itt láthatjuk a szerény személyem által készített illusztrációkat is a fordulókhoz. Mint ahogy már megszoktuk, van képgaléria, s videófeltöltési lehetőség is, s egy térkép, ahol Dénes útját nyomon követhetjük Görögországon keresztül-kasul.

Beloldal

A telefon! Majdnem elfelejtettem a telefont! A számlálója mutatja, hogy mennyi van hátra az adott fordulóból, azaz a pályázó osztályoknak még mennyi idejük van, hogy visszaküldjék a feladatlapot. A gombjai pedig tényleg működnek, azaz lehet a honlapot lájkolni és megosztani a facebookon, amit ezúton is szeretnék kérni a Kedves Olvasótól :)

S hogy ezt megtehessétek: Az olymposi kaland honlapja

Végül pedig a kerettörténet, bár lehet, hogy ez érdemelne egy másik bejegyzést (ha nem lennék lusta d*sznó, kapna is)... A főhős Dénes, aki épp most ünnepelte a 18. születésnapját. A buli fergetegesre sikerülhetett, mivel másnap Dénes egy ismeretlen helyen ébred, s semmire sem emlékszik, főképp arra, hogyan került oda. Telefon, pénz és iratok nincsenek nála, csak egy moleskine füzet, amit a szüleitől kapott előző nap. Hamar kiderül, hogy egy hegy tetején van, település és emberek sehol, csak gyönyörű táj. De a furcsaságok csak ezután kezdődnek, mert megjelenik előtte Hermés, a görög istenek hírnöke, s különböző tanácsokkal és feladatokkal látja el a ledöbbent fiút. Sejtitek, melyik hegy lehet ez? :)

Dénes egész pontosan egy barlangban tér magához, ahol egy kis szentély is van. Egyébként tudtátok, hogy a Dénes név a Dionysosból származik? Illetve a Dionysiosból, ami viszont a Dionysosból... :) Engem meglepett! Az első illusztráción a barlangszentélyt láthatjuk és Hermést, aki épp rámutat, hogy érdemes lenne megnézni az épület oldalára ragasztgatott cetliket, hátha nem véletlenül vannak ott...

 
Az első fordulóban Dénes nem tesz meg túl hosszú utat, épp csak egy kis kitérővel lejut ama bizonyos hegyről. Útját és annak állomásait mutatja az első térkép, amit a honlapon is láthattok, ha az összehajtogatott Görögország térképre kattintotok a beloldalon. Vagy ezzel máris túl sokat árultam el hősünk hollétéről? Óóó...2 megjegyzés:

  1. Szia Nóri! Mostmár megint csuda dolgokat varázsoltál! Kár hogy már nem vagyok gyermek, mert nagyon jó ez a digitális világ néha-néha... További jó alkotó munkát kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán felnőttként is lehet klassz dolgokra bukkanni ;) A honlapon már van 2. forduló új rajzzal és térképpel, nemsokára ide is felteszem! S köszönök mindent :)

      Törlés