2013. november 20., szerda

Olymposi kaland 2 - A menekülés

November 11-én újabb képeslap fedte fel a titkát, azaz elindult az idei levelezőpályázat, az Olymposi kaland második fordulója. A kerettörténet hőse, Dénes egyre vadabb helyzetekbe keveredik, mitikus lények egész sora vonul föl előtte: kecskelábú - kecskeszarvú satyrosok, egy marcona egyszemű óriás, s egy újabb isten, Dionysos, aki látszólag jókat derül az egész kálvárián... A részleteket elolvashatjátok a pályázat honlapján.


Dénesünk mindezt Diónban szenvedi el, ahol egy ókori színház romjai közé keveredik, s itt veszi kezdetét az újabb őrület. Szegény fiú a félelmetes szörny karmai közé kerülve, rémületében alig veszi észre az árulkodó jeleket, s a kiutat, amit az újra felbukkanó Hermés kínál neki...


A kép teljes mértékben digitálisan készült, photoshop és illustrator segítségével. A mitológiai lények és istenek ábrázolásához görög vázaképeket vettem alapul, az ókori mestereknél jobban úgysem tudhatja senki, mi a dörgés, nemigaz? :)

Dénes ebben a fordulóban Diónból egészen Volos kikötőjéig jut el, egy "kisebb" kitérővel Delphoiba. Útjáról újabb térképet készítettem, a továbbiakban majd ezt fogom bővítgetni az újabb állomásokkal.


A 3. forduló december 11-én kezdődik, újabb kalandokkal, tréfás kedvű és veszélyes istenekkel, s persze új illusztrációval!

4 megjegyzés:

 1. Hogy lehetne ebben a játékban résztvenni? :-) Olyan jónak és izgalmasnak tűnik... :-)

  VálaszTörlés
 2. A játékba csapatok jelentkezhetnek 5-10. osztályig, van külön 'kicsik' és 'nagyok' kategória.

  A részletek itt: http://www2.szepmuveszeti.hu/eos/az_olymposi_kaland

  Most már lezárult a jelentkezés, már az első forduló feladatlapjait javítjuk, de esetleg jövőre reklámozhatod a gyerekek sulijában :) S 3-4 év múlva ők is játszhatnak, ha nagyobbacskák lesznek! :)

  VálaszTörlés
 3. 3-4 év, hol van az még... :-) (De szívesen reklámozom jövőre egyébként!) Addig meg, ennek a mintájára, csinálhatnál a barátaid számára egy ilyen játékot! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát peeeersze... Egyelőre örülök, ha szegény 5-10. osztályos gyerekek számára megcsinálom :)

   Törlés