2013. október 2., szerda

Családi nap Komáromban

Egy régebbi munkámról szeretnék most írni, amiről - talán mondani sem kell - időhiány miatt nem esett eddig szó. A Határtalan antikvitás projekt utolsó rendezvénye Komáromban volt, "a Duna két partján", azaz részben Komárnoban, még júniusban. Ehhez a családi naphoz kellett készítenem plakátot és műsorfüzetet szlovák és magyar nyelven. Elég nagyszabású munka volt, szoros határidővel, még szorosabb nyomdai költségekkel s egy számomra teljesen ismeretlen nyelvvel... Nem is beszélve a közben zajló intenzív német tanfolyamról s a hetekre "elfelejtett" alvásról, de utólag már semmilyen akadály nem látszik leküzdhetetlennek, s hát... tényleg nem volt az :)

Nem kapcsolódik szorosan ehhez a rendezvényhez a családi füzet, ami a Komáromi Klapka György Múzeum állandó kiállításához készült, hasonló, A3-as leporelló formában, mint amiről már egy korábbi bejegyzésben volt szó. Mégis ebbe a fejezetbe kerül (bár elgondolkodtam rajta, hogy ha külön írnék róla, akkor nem tűnnék olyan lusta blogolónak, mint amilyen vagyok...). Ennek oka, hogy az egyik dologból következett a másik: a "kék korszakomnak" engedve a családi füzet türkiz színekben pompázik, annak ellenére, hogy a kiállításról készült fotókon nemigen találkoztam hasonlóval sem... Végülis ez nem egy stylingolt esküvő, ahol a koszorúslány díszfésűjének kötelezően passzolnia kell a torta marcipánjaihoz, nem igaz? :) (Amúgy nincs problémám a modern esküvőkkel, sőt, kimondottan élvezetes, kreatív munkának tartom a szervezésüket, félreértés ne essék!) Visszatérve az eredeti témához, a leporelló hatására lett a többi elem, azaz a plakát és a műsörfüzet is türkiz, s így került ez a három dolog a "nagy kék bejegyzésbe"Ezután a műsorfüzet következett, ami sikeresen megörökölte a kék hangulatot és a hullámvonalakat, ami véletlenül (vagy talán nem is annyira véletlenül...), passzol a "Duna két partján" szervezett programsorozathoz. A formája kicsit nehezen alakult ki, mivel két nyelven kellett rengeteg információnak ráférnie, plusz térkép, képek s hát ugye az sem lenne hátrány, ha a végeredmény valahogy kinézne... A mentő ötlet nem az enyém, úgyhogy szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy zseniális :) Egy vicces hajtogatós térképet vettünk alapul, egy kicsit átalakítottam az alaprajzát, s így egy darab A3-as lapra ráfért az egész, s minden információ kapott elég helyet! Íme:Hogy egy kicsit érthetőbb legyen, a stancrajzot is megmutatom, a folytonos vonalak vágást jelentenek, a szaggatottak hajtást.


Mivel ez a családi nap már rég elmúlt (ezúton is elnézést az óriási lemaradásért...), a műsorfüzet kinyomtatva is a birtokomba jutott, úgyhogy lefotóztam, hogyan hajtogatjuk ki a kis csomagot. Remélem, lehet majd követni... Elvileg, ha az ember a magyar oldaláról kezdi el szétnyitni, akkor mindég a magyar szöveg kerül "menetirányba", ha a szlovák oldalról, akkor a szlovák menüpontok olvashatók forgatás nélkül.

Levezetésképpen pedig jöjjön a plakát, ami óriás méretben készült, 70x100 cm. Az ilyen nagy plakátoknak az a hátulütője, hogy nehéz rá grafikát találni, a vektoros rajz nem igazán passzol ehhez a múzeumos-ókoros hangulathoz, ekkora műtárgyfotót találni pedig szinte képtelenség... Úgyhogy azt találtam ki, hogy legyenek ezen is mozaikkockák, kapcsolódva a műsorfüzethez, s legalább tobzódhatok a kedvenc türkiz árnyalataimban! :) A szlovák és a magyar változat ugyanúgy néz ki, csak a nyelv más.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése