2013. július 22., hétfő

GreenSzaki

Egy folyamatban lévő munkámról szeretnék beszámolni nektek. A GreenSzaki egy nemsokára elinduló adatbázis, ahol mindenféle szolgáltatásokat és termékeket lehet keresni. Azok, akik ezen az oldalon hirdetnek (azaz a GreenSzakik), a reklámfelületért az alapján fizetnek, hogy tevékenységükkel mennyire terhelik meg a környezetet, mennyi áramot, gázt, benzint használnak fel. A befizetett pénz visszaforgatódik olyan cégekbe, akik megújuló energiákkal illetve a Föld "zöldítésével" foglalkoznak. Így lesz ez a kis vállalkozás green, ami személy szerint nekem nagyon tetszik :)

Egy induló cégben az a legjobb, hogy még nincs arculata, ezért rengeteg dologra van szükség, s a lehetőségek tárháza végtelen :)  A kérés az volt, hogy a dizájn legyen letisztult, minél egyszerűbb, de olyan, ami megmarad az emberek emlékezetében, s egy idő után egyértelműen azonosítható a GreenSzakival. Emellett legyen kedves, szívhez szóló, az érzelmekre ható, emiatt különösen elememben éreztem magam :) Így alakult ki a zöld kisbolygónk, ahol a különböző "tereptárgyak" egy-egy területet jelképeznek, amikkel a GreenSzaki foglalkozik, s amikre külön rá lehet keresni.


A honlap a legfontosabb arculati elem, mivel azon lehet majd a szakik után keresgélni, s kiszámolni, hogy mennyi CO2-t eregettünk ki a légkörbe az elmúlt hónapokban. Ezt egyébként bárki megteheti a regisztráció után, nemcsak a szakik! :)

Főoldal

Regisztráció, ez nem teljesen így néz ki, a valóságban jobb! :)

A CO2 kalkulátor nyitólapja

A felület, ahová beírhatod az adatokat

A végeredmény tonnában (!) kifejezve

Ha a bolygóra kattintasz, a GreenSzaki keresőoldalára érkezel

Ha egy szaki a három hónapos próbaidő végén úgy dönt, hogy befizeti a CO2 kibocsájtása után járó egységeket, akkor kinyomtathat magának egy igazolást, amely bizonyítja, hogy az illető tevékenyen részt vett a környezet megóvásában.


Készült még levélpapír, névjegyek, s egy kártya, ami szintén nyomtatható lesz majd a sikeres regisztráció után.


 A honlap még nincs teljesen kész, de regisztrálni és CO2-t számolgatni már lehet, próbáljátok ki!

2 megjegyzés:

  1. tök jól néz ki, ügyes vagy! (de ezt eddig is tudtuk!) :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) S megint van friss, ajánlom figyelmedbe! ;)

      Törlés