2012. szeptember 15., szombat

Levelezőpályázat újra

Mostanában újra a (egy) levelezőpályázaton dolgozom, többféle minőségben is: webdesigner, illusztrátor, feladatíró :)

Mi is ez tulajdonképpen? A Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteményének külön múzeumpedagógiai részlege van, a neve Éós, azaz hajnal görögül. Többek között a levelezőpályázat is az ő projektjük, minden évben indul, szeptembertől-áprilisig tart. Gyerekcsoportok jelentkezhetnek rá, 5-10. osztályig. Négy feladatlapot kell kitöltve visszaküldeniük a múzeumnak, a legvégén pedig elkészíteni egy pályaművet a megadott témára. Erről bővebben itt olvashattok.

Az idei pályázat címe a Diadalív árnyéka, témája az ókori Róma építkezései, erről írunk majd játékos-gondolkodtató feladatokat, amelyekkel megpróbáljuk megszerettetni és megértetni az ókort a gyerekekkel, egyúttal kicsit bemutatni a múzeum antik gyűjteményét is.

Minden témához kapcsolódik kerettörténet is, hogy még emberközelibbé tegyük a száraznak tűnő tananyagot. Az idei kerettörténet lényege, hogy tíz nagyon különböző ember a világ legkülönbözőbb pontján kap egy meghívót és egy repülőjegyet egy titokzatos ismeretlentől. A meghívóban arra kérik, hogy látogassanak Rómába Constantinus diadalívéhez, természetesen minden költségüket állják. Különös feladatokat kell megoldaniuk a római építészettel kapcsolatban, a végén pedig a nyertesnek valóra válhat a leghőbb álma. Igen ám, de a kaland veszélyeket is rejt, minden héten egyvalaki eltűnik, senki sem tudja, hogy hová...

A titokzatos küldemény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése