2012. szeptember 20., csütörtök

A Diadalív árnyéka 2 - Honlap

Az új levelezőpályázatnak készült egy honlap is, illetve egyelőre feltöltés alatt áll. Nagyon izgalmas feladat volt, mert valahogy ötvözni kellett az ókorit a modernnel és a funkciót a fiatalos dizájnnal, mivel a célközönség főképp gyerekekből meg tinikből áll. Az oldal csapatmunka eredménye, közös múzeumi ötletelések alkalmával találtuk ki, hogy mi legyen a fő koncepció.

Az alapötlet a fal volt, elvégre a római építészet az idei pályázat témája. A fal egyszerre régi és új, őrzi az ókori bekarcolt firkákat és feliratokat, s megjelennek rajta a mai graffitik is. A falra mindent rá lehet "dobálni": öreg pergameneket, cetliket, füzetlapot, post it-et... :)


Főoldal
A verseny négy fordulójához egy-egy pergamen tartozik, ahogy telnek a hónapok, úgy válik aktívvá az újabb ablak.


Bemutatkozás
Ez a kitépett füzetlap magyarázza majd el, miről is szól ez az egész hajcihő. Ha már nincs rá szükség, "kiikszeléssel" eltűnik. Egyelőre persze csak helykitöltő "lorem ipsum" szöveg olvasható rajta, csak hogy lássuk, milyenek lesznek majd a betűk.


Letölthető feladatlapok
A főoldalról töltheted le a feladatlapokat, amiket postán kell majd kitöltve visszaküldeni. Két korcsoport van, némileg eltérő feladatokkal a "kicsiknek" és a "nagyoknak". Jelszóval hozzáférhető oldal.


Beloldal
A beloldalon olvasható majd, hogy a kerettörténet szerint hőseink milyen kalandokon és megpróbáltatáson mennek keresztül Rómában.


Üzenőfal
A játékosoknak üzenhetsz is, biztathatod őket, hogy ne adják fel. Biztosan örülnek majd a bejegyzésednek és talán válaszolnak is :)


Szavazós oldal
Azt, hogy melyik szereplő vészeli át a titokzatos római utazást, szavazással döntik el a résztvevő gyerekek vagy tulajdonképpen bárki, aki az oldalra téved. A csoportképen a "legjobb arc" kiválasztásával lehet majd szavazni egy kattintással. Szavazz, nehogy pont a kedvenced essen ki legközelebb!


A szereplők CV-je :)
Ha az alul futó sorban rákattintasz valamelyik résztvevőre, akkor felugrik a személyi aktája, ahonnan jobban megismerheted a játékosokat, így könnyebb lesz a döntés, kit szeretnél továbbra is a játékban tudni.

Bővebb információt a levelezőpályázatról itt találsz. Még nem késő csatlakozni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése